Zaključek projekta Bralna značka na Podružnici Leskovec

Pomen branja je zelo širok, z njim se sporazumevamo, se učimo, dosežemo poklic, ki si ga želimo, s pomočjo njega upravljamo elektronske naprave, potrebujemo ga, da razumemo informacije na različnih medijih (tisk, splet). Pisna sporočila nas spremljajo vsepovsod (prometni znaki, cene v trgovinah, navodila za pripravo hrane, itn.). Nas, bralce, zabava, nasmeje, bogati, ob njem pa se lahko tudi zelo prijetno počutimo.

Na Podružnici Leskovec smo danes zaključili s projektom Bralne značke v šolskem letu 2017/2018 za učence od 1. e do 5. e razreda. Bralno značko so osvojili vsi učenci od 1. e do 6. e in en učenec iz 7. e, ena učenka iz 8. e in šest učencev iz 9. e razreda. Ob tem dosežku jim iskreno čestitam.

Učence, ki so osvojili Bralno značko, je Osnovna šola Videm nagradila z ogledom musicala »Kresniček«.  Hvala vam!

Najprej smo se zbrali v šolski knjižnici, kjer so učenci s pomočjo besedila predstavili pomen branja v vsakdanjem življenju. Prejeli pa so tudi priznanja za osvojeno Bralno značko.

Nato pa smo spremenili lokacijo, pri čemer smo premik opravili s pomočjo avtobusa, in sicer do šolske telovadnice Osnovne šole Videm, kjer smo si ogledali musical »Kresniček«.

Učence od 6. e do 9. e, ki so osvojili Bralno značko, pa je Osnovna šola Videm nagradila z ogledom filma »Košarkar naj bo« v Mestnem kinu Ptuj. Hvala vam!

Aninia Kodrič, knjižničarka

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost