PREŠERNO S KLOPOTKOM

Koncert ob slovenskem kulturnem prazniku
PREŠERNO S KLOPOTKOM

V sredo, 6. 12. 2019, smo v telovadnici podružnične šole Leskovec učenci šole Videm-Leskovec pripravili koncert, na katerem so poleg učencev šole nastopili tudi otroci vrtca Leskovec z mentorico Zdenko Čeh, ter Ženska vokalna skupina iz Leskovca pod vodstvom zborovodje Srečka Zavca.
Prireditev smo otvorili s himno. Nato pa se prepustili petju in besedi. Oblikovalci veznega teksta so bili člani izbirnega predmeta Vzgoja za medije, ki so nas pod mentorstvom učiteljice Aleksandre Kukovič popeljali skozi dogajanje v kraju. Nanizali so nam tudi nekaj novic iz življenja našega največjega pesnika. Sicer pa so se predstavili zbori naših šol, za vrtcem so na oder stopili člani Cici zbora Leskovec z zborovodkinjo Janjo Medvešek, nato otroški pevski zbor Videm-Leskovec in z zborovodjem Dejanom Štuhcem še mladinski pevski zbor Videm-Leskovec. Prireditev smo zaključili z recitatorkami pod mentorstvom učiteljice Špele Brumec.
G. ravnatelj, mag. Robert Murko, je spregovoril o pomembnost maternega jezika, slovenstva, tradicije, dediščine ter nas vzpodbudil, da bi stremeli k temu, da nas zanima, kaj smo dobrega naredili, kje smo bili odlični, kaj je uspelo sošolcu, prijatelju, sosedu … da se dvignemo nad črto in se izogibamo ogovarjanju ter obsojanju. Omenil je tudi Cankarjevo leto in pomen kulturnega udejstvovanja.
Pozdravila pa sta nas tudi vodja podružnične šole Leskovec, ga. Marjana Srdinšek, in župan, g. Branko Marinič, ki se je s svojimi besedami med drugim zahvali za delo, ki ga opravimo na področju kulture.
Z obeležitvijo slovenskega kulturnega praznika smo naredili korak k ozaveščanju pomena kulture, lepega obnašanja, strpnosti in zavedanja slovenščine.

Mateja Krajnc

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost