Medgeneracijsko bralno srečanje

Bralci v vsakem življenjskem obdobju najdemo knjige, ki nas pritegnejo. Gre za različne tematike, žanre, vrste literature. Številni odrasli radi posežejo tudi po mladinski literaturi, ker je zanimiva in ker želijo pobližje spoznati svet mladostnikov, ki je morda drugačen, kot je bil svet v njihovi mladosti. Ob knjigah se lahko zbližamo in bolje razumemo svoje otroke oziroma učence.

S to mislijo se je kar nekaj učiteljev in staršev odzvalo vabilu, naj se pridružijo branju mladinskih knjig. V letošnjem letu smo med ponujenimi – projekt namreč vodi mag. Tilka Jamnik v okviru Društva Bralna značka Slovenije – izbrali mladinski roman Nataše Konc Lorenzutti Avtobus ob treh. Knjigo so prebrali tudi številni učenci in dogovorili smo se za srečanje. Ker nas je bilo skoraj trideset, smo organizirali dve srečanji. Sestali smo se v dveh poznih, mračnih popoldnevih ob koncu novembra. Najprej smo se med seboj dobro seznanili in delili drug z drugim tudi kaj manj znanega ali opaznega o sebi. Nato smo se pogovarjali o knjigi, pa ne tako “po šolsko”, temveč nam je bila knjiga navdih za pogovor o lastnih izkušnjah, razmišljanjih, mnenjih, ki smo jih podelili drug z drugim. Čas je kar zbežal in po sladkem zaključku smo se odločili, da tovrstno srečanje ne bo zadnje.

Vabljeni vsi, ki morda tokrat niste zbrali poguma, pa radi berete in svoje misli delite tudi z drugimi. Branje in druženje nas dela boljše, zadovoljnejše, bolj povezane in srečnejše.

Vesna Voglar Pulko

Za ogled fotogalerije kliknite TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost