2.E

Torek, 31. 3. 2020

DANES JE PO URNIKU KULTURNI DAN. KLIKNITE TUKAJ IN NAŠLI BOSTE VSA NAVODILA.


Ponedeljek, 30. 3. 2020

MATEMATIKA

SEŠTEVAM DO 100

V zvezek zapiši 10 računov seštevanja do 100. Nato napiši še 2 računski zgodbici. Upoštevaj, kaj mora biti v zgodbici. Vprašanje, račun, odgovor.

Reši naloge v SDZ2/69

ŠPORT

PREVAL NAZAJ

Najprej poglej: https://www.youtube.com/watch?v=VtoQ9uWEP5g

Če vreme dopušča, pojdi ven, v naravo. Teči in se razgibaj, kot najboljše veš.

Na mehki podlagi delaj prevale. Ko so dovolj dodelani, poskusi s prevalom nazaj. Počepni, roke dvigni v višini ramen tako, da tisti, ki je pred tabo vidi dlani.  Spusti zadnjico, zanihaj se na hrbtu. Ko se s tilnikom dotakneš blazine, se opri s pokrčenimi rokami, z dlanmi ob ušesih, na blazino, in se preko njih prevali do opore čepno. Ko ti uspe, vstani in si zaploskaj. Vajo ponovi 10x. K sodelovanju povabi družino.

SLOVENŠČINA

 OD DOMA DO RIBNIKA

V Samostojnem delovnem zvezku, 2. del,  na strani 42, preberi Od doma do ribnika. Preberi navodilo na pasnici. Ali slika ustreza opisani poti? Reši nalogo na strani 43.

VELIKA IN MALA PISANA ČRKA K

https://www.lilibi.si/solska-ulica/slovenscina/dezela-abc/pisane-crke/k/kako-napisemo-to-crko

V DZO2/106 IN 107 poglej zadnjo črko, to je pisani k.

(Na računalniku odpri čebelčka, poglej, kako poteka zapis velike in male pisane črke k.) Sedaj ga zapiši kot v šoli: po zraku, mizi, tleh, hrbtu, …Nato na listu, kot pri pouku.  Mali in veliki pisani k zapiši v zvezek z vmesno črto. Prepiši tudi vse tri povedi.

ANGLEŠČINA

ČAS ZA PROJEKT 😊

Dragi moj učenec, tvoja naloga je izdelati čimbolj izvirnega človeka. Za dele telesa izberi čimbolj raznolike materiale. Torej premisli kaj bi lahko uporabil za kateri del telesa, pojdi ven, pojdi na podstrešje, v klet in naberi material (uporabiš lahko karkoli- cvetove, liste dreves, kamenčke, vejice, vijake, travo…). Upoštevaj le, da bo tvoj človek v velikosti lista iz risalnega bloka (torej avtomobilske gume ne moreš uporabiti 😊 ). VKLOPI DOMIŠLJIJO IN SE ZABAVAJ.

Vzemi list iz risalnega bloka, ali kateri drugi bel list, lahko skupaj zlepiš tudi dva A4 lista, lahko vzameš pokrov od škatle- tudi tukaj pusti domišljijo svojo pot. Z lepilom pritrdi izbrani material tako da nastane človek.

Po potrebi lahko karkoli tudi dorišeš, pobarvaš.

Predstavi človeka družini. Naj te povprašajo kaj si uporabil za določen del telesa (oni poimenujejo del telesa seveda po angleško- tiste, ki jih že poznamo iz pesmi HEAD, SHOULDERS, KNEES AND TOES), lahko pa se v tem preizkusiš tudi sam.

Vesela bom kakšne fotografije tvojega človeka, sicer pa ga shrani, ker ga boš prinesel v šolo in predstavil sošolcem. Se že veselim 😊


Petek, 27. 3. 2020

SLOVENŠČINA

ZBIRAM PAPIR  SDZ2/39

V SDZ2, na strani 39 poglej slike in o njih pripoveduj. V zvezek nariši in napiši, kaj se je zgodilo nazadnje.

 MALA IN VELIKA PISANA ČRKA T

V DZO2/106 IN 107 poglej drugo črko, to je pisani t. Na računalniku odpri čebelčka, poglej, kako poteka zapis velike in male pisane črke t. Sedaj ga zapiši kot v šoli: po zraku, mizi, tleh, hrbtu, …Nato na listu, kot pri pouku.  Mali in veliki pisani t zapiši v zvezek z vmesno črto.

LIKOVNA UMETNOST

SVETLITEV IN TEMNITEV BARVE

Nariši pomlad, rastline, ki so zacvetele, živali, ki jih opaziš. Tudi drevesa imajo brste in cvetove.

Bodi pozoren/a, da bo list zapolnjen. Uporabi svetle in temne barve.


Četrtek, 26. 3. 2020

GLASBENA UMETNOST

PIHALA

Zapoj si nekaj pesmic, ki smo se jih naučili.

Poslušaj  https://www.youtube.com/watch?v=fmkqxfyh5aa

Opiši, katera glasbila, ki jih poznaš si prepoznal.

V SDZ poveži fotografije glasbil z njihovimi imeni. Lahko jih narišeš v zvezek s pesmicami. Zapiši tudi naslov z rdečo PIHALA.

ŠPORT

DELO PO POSTAJAH

Pojdi v naravo, če omogoča vreme, sicer se ogrej v sobi, da lahko pričneš z delom. Najprej si vse pripravi (ovire, pripomočke – brisačke)

  • Skači naprej in nazaj preko ovire (v stanovanju uporabi stvari, ki so na razpolago ( blazina, plastične slamice, časopis, …). Skači kot zajček, žaba, oponašaj čim več živali.
  • Sedi na tla, z rokami se nasloni nazaj. S stopali primi brisačo in jo dajaj z leve na desno stran. Ponovi vsaj 10krat.
  • Delaj predklone s stegnjenimi nogami in obesi perilo.

Sproščanje – stresi roke in noge.

SLOVENŠČINA

MALA IN VELIKA PISANA ČRKA L

V DZO2/106 in 107 poglej prvo črko, to je pisani l. Na računalniku odpri čebelčka, poglej, kako poteka zapis velike in male pisane črke l. Sedaj ga zapiši kot v šoli: po zraku, mizi, tleh, hrbtu, …nato na listu, kot pri pouku.  Mali in veliki pisani l zapiši v zvezek z vmesno črto. Prepiši tudi prvo poved.

MATEMATIKA

SEŠTEVAMO DO 100 (DE+E=DE), SDZ2/67,68

Štej do 100 naprej in nazaj po 10.
Sam/a napiši 10 računov seštevanja do 100 (8+51=59, 52+6=58…)
Ko končaš, poglej v Samostojni delovni zvezek, stran 67. Dobro preglej račune z risbico. Prepiši jih v
zvezek, ne pozabi na naslov Seštevam do 100.
Ko končaš, reši račune na strani 68, lahko si pomagaš si s stotičkom.

SPOZNAVANJE OKOLJA

ŽIVALI SPOMLADI U/58, SDZ/72,73

Kaj meniš, kako se živali gibljejo? Kako imenujemo njihovo gibanje?

Katere žvali so se prebudile? Katere so se vrnile? Kje so bile?

Prepiši iz učbenika, tudi ilustriraj.

V SDZ reši naloge na strani 72 in 73.

Morda vam bo všeč tudi...