4.E

Torek, 31. 3. 2020

DANES JE PO URNIKU KULTURNI DAN. KLIKNITE TUKAJ IN NAŠLI BOSTE VSA NAVODILA.


Ponedeljek, 30. 3. 2020

NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

Snovi tudi shranjujemo

V SDZ  na strani 66, preberi besedilo v modrem okvirčku in reši nalogo št. 1.

V zvezek za  NIT prepiši tri okvirčke »Moram vedeti« iz 64.,65.in 66. strani.

To so kratki povzetki za zadnje tri ure snovi, ki si jo predelal sam. Za vsakim okvirčkom naredi odstavek. Pazi na lep zapis.

MATEMATIKA 

Pisno deljenje z večkratniki števila

To je prva snov pri matematiki, ki se jo boš naučil sam, zato pazljivo!

V SDZ na strani 84, imaš obširno razlago – lepo po korakih . To stran res dobro preštudiraj in nato reši 1. nalogo na naslednji strani. Za danes bo to dovolj.

SLOVENŠČINA

Opis poklica

V SDZ na str. 47 najprej izpolni prva dva stolpca v  tabeli pri 3. nalogi in nato preberi besedilo v zelenem polju. Reši 6.,7. in 8. nalogo ter rumeno polje Dopolni in pomni. Ni tako veliko! Saj bo šlo.

DRUŽBA

Dejavnosti

Danes si boš na straneh 70 in 71 samo ogledal fotografije dejavnosti in v zvezek zapisal naslov Dejavnosti. V obliki miselnega vzorca naredi zapis  o vrstah dejavnosti.

ŠPORT

Igre z žogo ali družabne igre

Odloči se  – glede na vreme kaj bi raje počel. Vem, da so igre z žogo v skupini veliko bolj zabavne, toda poskusi tudi sam – žogo meči v zrak in preden pride nazaj zaploskaj, žogo odbijaj najprej z eno roko v steno ( ne v novo fasado), nato še z drugo roko. Ti imaš gotovo še več idej.

Če želiš imaš v spletni učilnici še kakšno nalogo.


Petek, 27. 3. 2020

RU

MEDSEBOJNI ODNOSI

V misli si prikliči svoje sošolce – na list  napiši njihova imena – vsakega v svoj krog, ki ga rumeno pobarvaš – narisal boš sončke, ki jim na žarke napišeš nekaj njihovih lepih osebnih lastnosti.  Dobil boš torej osem sončkov,  lepo jih izreži in prihrani za LUM.

SLOVENŠČINA

Ustvarjanje domišljijskega besedila

Še vedno smo malo pod vtisom besedila Čarovnika iz Oza.

Danes boš ti  pisatelj; izmisli si svojo domišljijsko deželo, mesto, prebivalce, napiši, kako je tvoja književna oseba potovala v domišljijo in se varno vrnila nazaj. Po želji  lahko narišeš še zemljevid svoje domišljijske dežele ali mesta. Vse to narediš  v zvezek za književnost.

MATEMATIKA

Utrjevanje deljenja v Moji matematiki

Danes imam zate presenečenje. Vsi imate obnovljen dostop do Moje matematike na spletu – izberi si katerekoli naloge v zvezi z deljenjem in uživaj. Vse tvoje delo bom lahko tudi jaz spremljala na daljavo.

LIKOVNA UMETNOST

 Črte

Sončke, ki predstavljajo tvoje sošolce, boš lepo razporedil in jih prilepil na kakšen karton, list od koledarja, časopis ali plakat, če ga imaš – bodi iznajdljiv in ustvarjalen. Ko boš vse prilepil, jim naredi ozadje iz različnih črt – tanke, debele, sklenjene, … Uporabiš lahko barvice, voščenke, flomastre. Izdelek shrani.

IP ŠPORT

  1. NALOGA

Preizkusi svoj plesni talent s pomočjo videa Just dance. Zapleši ga vsaj 3 krat.  Najdeš ga na spodnji povezavi:

https://www.youtube.com/watch?v=gCzgc_RelBA

  1. NALOGA

Preizkusi svojo moč in izvedi vaje za moč rok, ki jih najdeš na tej povezavi. V primeru da se ti zdijo vaje prezahtevne ali prelahke, si jih lahko tudi prilagodiš. Pri uporabi rekvizitov uporabi te kar imaš doma in bodi pri tem čim bolj iznajdljiv.

https://www.youtube.com/watch?v=qPMIPLEDQ3w


Četrtek, 26. 3. 2020

SLOVENŠČINA

Poglabljanje v besedilo Čarovnik iz Oza

Še enkrat tiho ali naglas preberi besedilo. Danes boš rešil še preostanek nalog v zvezi s tem besedilom – to so vprašanja, na strani 141, od 7 do 13. Pazi na pravilnost zapisa. Piši s penkalom.

MATEMATIKA

Pisno deljenje – besedilne naloge

V SDZ na strani 83, imaš štiri besedilne naloge povezane z deljenjem. Dobro si jih preberi in reši kot smo dogovorjeni; izraz, stranski računi, odgovor. Pazi na pregleden zapis. Pri pisnem množenju uporabi ravnilo.

NARAVOSLOVJE IN TEHNIKA

V SDZ si preberi kratek zapis o nevarnih snoveh in reši prvo nalogo.

Razišči ali imate tudi doma kakšne nevarne snovi in preveri ali so shranjene na pravilnem mestu in ustrezno označene.

DODATNI POUK

Na  spletni strani naše šole imaš zanimiv ČASORIS – časopis za otroke. Malo ga »prelistaj«.

 

 

 

Morda vam bo všeč tudi...