Obisk gasilcev PGD Leskovec

V torek, 19.10.2021, smo obiskali gasilski dom. Tam so nas zelo lepo sprejeli gasilci PGD Leskovec in nam prikazali  različne vaje.

Prva vaja je bila, kako pogasiti požar v kuhinji. Prikazano je bilo, kako ravnati v primeru, da se zaneti olje. Najbolj preprosto je zadušiti ogenj s kakšno desko ali  vlažno krpo. Nikoli ne gasimo olja z vodo, saj s tem naredimo še večji požar. Prikazali so nam  svojo neverjetno usposobljenost . Preko video klica smo se srečali z delavcem v klicnem centru 112. Eden od učencev je govoril z njim in uprizoril, kako bi izgledal klic na pomoč. Zaposleni na centru 112 je med drugim povedal tudi, da letno prejmejo okoli 35 000 klicev.

 Zelo zanimiva vaja je bilo rezanje avtomobila v prometni nesreči. Prikazano je bilo, kako se pride do ponesrečenca, če so vrata zaprta in nedostopna za odpiranje. Avto so gasilci razrezali s škarjami za rezanje železa. Prikazali in povedali so, da se ponesrečenec vedno rešuje po postopku, kot da bi imel poškodovano hrbtenico. Prikazali so nam tudi, da je treba iz vozila odstraniti volan ter nam povedali, da je potrebno odklopiti akumulator.

Gasilcem se zahvaljujemo  tudi za bombone in varnostne kresničke.

Hvala vam PGD Leskovec

Jaka Mužerlin

Za ogled fotogalerije kliknite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost