PUSTOVANJE NA ŠOLI LESKOVEC

Pustovanje smo na naši šoli vzeli “zelo resno” in se nanj intenzivno pripravljali tako, da smo na to temo organizirali kar dve srečanji s starši. Prvo je bilo namenjeno idejam in posvetu, drugo pa delavnicam, na katerih smo izdelovali pustne kostume. Na delavnicah smo se imeli še posebej lepo, saj smo klepetali, se družili in ustvarili različne kostume na skupno temo “prehranska piramida”.

V prehranski piramidi so učenci prvega, osmega in devetega razreda predstavljali gibanje, ki je za naše zdravje izrednega pomena. Našemili so se v žogice in navijačice. Drugošolci so se odeli v kapljice vode, ki so neprecenljive za naše zdravje. Četrtošolci so predstavljali zelenjavo, bili so prav veseli korenčki. Petošolci so bili testenine in so predstavljali skupino ogljikovih hidratov, šestošolci so bili kar »zrezki« saj so predstavljali beljakovine. Najtežjo nalogo so si zadali sedmošolci, saj so predstavljali zdrave maščobe – oreščke. Naša pustna prehranska piramida je bila zelo zdrava, predvsem pa pisana in vesela.

Zelo norčavo, zabavno in poučno pa je bilo tudi na plesu v maskah, ki so nam ga na pustni četrtek pripravili devetošolci. Najprej so nam predstavili projekcijo o kurentovanju, obiskali so nas pravi kurenti in hudiček, sledil pa je ples v maskah, na katerem so razglasili dve najboljši maski in ju nagradili.

 Ob vsem tem,  pa je po naši  pustno okrašeni šoli lepo dišalo se po krofih in miškah, ki so jih pripravljali učenci gospodinjskega in slaščičarskega krožka.

Norčavi pust bo minil, ostal pa bo spomin na ples v maskah, prijetne delavnice, druženje in zabavo.

Ksenija Širovnik

Pritisni na fotografijo za ogled galerije.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost