Pohod po Halozah

Pa smo prebili led in otvorili sezono planinskih pohodov v letošnjem šolskem letu. To sobotno dopoldne smo preživeli čudovit sončen dan v prijetni pisani družbi, ki je štela krepko čez 50 udeležencev, najmlajša Špela je bila stara komaj 3 leta. Pridružil pa se nam je tudi pasji ljubitelj pohodništva Happy.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Hitro po deveti uri smo se izpred šole podali proti Dravinjskemu vrhu in potem zavili proti Vareji. Prva postojanka je bila odlično presenečenje članov planinskega društva Naveza. Na dvorišču nas je pričakal čaj za male in velike, kavica, še topli slaniki in žepki. Vsi smo se res dodobra okrepčali za nadaljevanje pohoda. Pot nas je nato vodila skozi Ljubstavo nazaj do Dravinjskega vrha, natančneje do kontrolne točke 5 haloške planinske poti. Tam smo dobili tudi žig v naše dnevnike mladih planincev. Pojedli in popili smo, kar je še ostalo v nahrbtnikih. Nato pa nas je čakal samo še sklepni del poti po bližnjici do Vidma.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Za ogled galerije klikni na sliko.

Prijetno utrujeni smo prispeli okrog pol enih, vsi v en glas prepričani, da se kmalu spet vidimo. Pridružite se nam lahko že na Miklavževo soboto.

Planinci zavoda OŠ Videm s planinskim društvom Naveza

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost