POHOD NA GORO OLJKO

To sobotno jutro smo se negotovi ozirali v nebo. Pa vendar se nas je zbralo kar lepo število tistih, ki smo se kljub neugodni vremenski napovedi podali novim dogodivščinam naproti.
Pot nas je peljala do Šmartnega ob Paki. Od tam smo se dokaj strmo povzpeli proti Gori Oljki. Na poti smo srečali tudi veliko drugih planincev, saj je bil ravno to soboto 34. tradicionalni pohod Zdravju naproti. Posebnost tega pohoda je namreč, da vsak udeleženec na cilju dobi trdo kuhano jajce in po želji tudi čaj. Najprej smo na vrhu pomalicali, nato pa smo si ogledali cerkev, ki je še posebej zanimiva zaradi dveh zvonikov in podzemnega svetišča. Sledila je gasilska fotografija in spust v dolino do Polzele.
Vreme nam je bilo naklonjeno vse do prihoda na avtobus, saj smo razen nekaj kapljic dežja in ne premočnega vetra, bili deležni tudi sončnih žarkov. Prijetno utrujeni smo se v popoldanskih urah podali proti domu.

Petra Hadler

Fotografije si lahko ogledate na tej <a href=”https://plus.google.com/photos/112054301414296910035/albums/6106029589783748673″ target=”_blank”>povezavi.</a>

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost