Vendar peti on ne jenja

PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU
V torek, 10. 2. 2015, smo na šoli obeležili slovenski kulturni praznik. Poudarki iz naše, samo naše himne, kot so enotnost, edinost, enakopravnost narodov, so nas spremljali ob Prešernovih pesmih, ki so jih deklamirali člani dramskega krožka, Prešernovi verzi so zazveneli tudi ob nastopu ženske vokalne skupine kulturnega društva iz Leskovca pod vodstvom g. Srečka Zavca in učiteljskega pevskega zbora pod taktirko učitelja Dejana Štuheca.
Kot pa je letos že v navadi, so tudi to prireditev oplemenitili glasovi združenih zborov šol Videm in Leskovec, otroški in mladinski pevski zbor. Naši športniki kot en zavod dosegajo izjemne rezultate. Tudi mi smo pokazali, da smo skupaj močnejši.
S svojim nagovorom je g. ravnatelj, mag. Robert Murko, poudaril pomen slovenskega jezika in izpostavil veličino in bogastvo, ki ga skrivajo knjige. Apeliral je na starše, da svoje otroke vzpodbujajo k branju, saj bodo tako srkali bogat jezik in širili besedni zaklad. Vse zbrane je pozdravila tudi vodja šole Leskovec, ga. Marjana Srdinšek. Zahvalila se je ustvarjalcem programa in izpostavila uspešno sodelovanje obeh šol. G. župan, Friderik Bračič, se je dotaknil kulturnega udejstvovanja in pomen le-tega za naš narod, za našo državo. Vesel je bil, da je kulturno urico preživel z nami in povedal, da se že veseli srečanja prihodnje leto.

M

Galerijo slik lahko najdete na tej povezavi.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost