Planinski izlet na Krim

KRIM(1107 m)

PD Naveza v sodelovanju s planinskim krožkom šole in vrtca Videm vabi

v soboto, 18. aprila 2015na pohod.

 

Urnik pohoda:

Pohodniki se zberemo pred občinsko stavbo v Vidmu ob 7.00  uri in pred šolo Sela ob 7.15, od koder se z avtobusom odpeljemo proti Ljubljani in naprej do Doma v Iškem Vintgarju. Vrnitev domov okrog 18.00.

 

Smer pohoda:

Od izhodišča pri Doma v Iškem Vintgarju se bomo podali skozi gozdni predel Krima do Doma na Krimu. Z vrha Krima je lep razgled na del Julijskih Alp, Karavanke, Kamniško Savinjske Alpe in Ljubljansko barje. Sredi sedemdesetih let prejšnjega stoletja je JLA vrh zaprla in na njem postavila radijski center, zaradi česar je bil dalj časa zaprt za javnost. Od leta 1991 je vrh ponovno odprt za obiskovalce, na njem pa se nahaja tudi planinska koča. Zmerne hoje v eno smer je približno 2,5 uri. Pot je lahka in dobro označena.

 

Oprema:planinski oz. visoki čevlji, vremenu primerna oblačila, pohodne palice (po želji), planinski dnevnik CICI ali MLADI PLANINEC/PLANINKA 1/2, manjša družabna igra, pisalo, vrečka za smeti

Hrana in pijača iz nahrbtnika, možnost toplega obroka v Domu na Krimu.

 

Prispevek za prevoz:15 €(enako za udeležence vseh starosti, ki  potrebujejo svoj sedež)

Vodila bo vodnica  PD Naveza Mateja Drev s sovodniki.

 

Prijave z OBVEZNIM hkratnim plačilomsprejemajo mentorice na posameznih šolah do petka, 10. 4. 2015oziroma do zasedbe avtobusa.

 

Želimo vam prijetno druženje in mnogo užitkov na pohodu!

 

UO PD NAVEZA s planinskim krožkom šole in vrtca Videm s podružnicami

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost