KRANJSKA GORA

V ponedeljek smo ob 11. uri varno prispeli v Kranjsko Goro. Verjetno smo zaradi vznemirjenja ob pričakovanju dogajanja na snegu na avtobusu pozabili nahrbtnik. Ampak prijazni šofer je to na poti domov ugotovil in nam nahrbtnik dostavil. Po uvodnih besedah vodje CŠOD Kranjska Gora smo se namestili v sobe in se po kosilu prvič odpravili na sneg. Učitelji so učence glede na smučarsko predznanje razdelili v šest skupin. In tako se je začela smuka, za nekatere celo prvi koraki na smučeh.

V teh petih dneh so učenci poleg alpskega smučanja spoznali osnove hoje s palicami, si ogledali Kranjsko Goro, obiskali Triglavski narodni park … Vsak dan smo začeli z jutranjo telovadbo, da smo telo dobro pripravili na dejavnosti na snegu. Prisluhnili so predavanju o varnosti na smučišču in nevarnostih zimske šole v naravi ter o shemi šolskega sadja in zelenjave, kjer so na račun prišle tudi njihove brbončice.

V četrtek smo izvedli tudi pravo tekmo, kjer se je pokazala volja in požrtvovalnost naših smučarjev.

Ob večerih smo razgibali smejalne mišice, se preizkusili na plezalni steni, igrali družabne igre, namizni tenis pa vsak trenutek, ko je bilo malo prostega časa. In največje veselje je bilo ob zmagi katerega izmed nas, učiteljev. Ves teden so se učenci pripravljali na zaključni večer, in sicer na dramatizacije. Učenci so delo vzeli zelo resno in nam pripravili pravo gledališko presenečenje. Komisija, v sestavi učiteljev Gorazda, Jožeta in Bena, je njihov trud pohvalila.

Bivanje v domu je bilo prijetno, zato so zadnji večer imeli ples, v petek pa smo jih popeljali na ogled naše nove športne pridobitve, planiške skakalnice.

Čeprav včasih rečejo, da imajo samo eno pravilo, in sicer da ne upoštevajo pravil, so se izkazali kot odgovorni, delavni, prilagodljivi, vodljivi, radovedni … Trudili so se po svojih najboljših močeh, kar je bil eden izmed glavnih ciljev tega popotovanja, ki je odlična priprava na življenje. Tudi v življenju je včasih težko, za dosego cilja je potrebno stisniti zobe, se potruditi, sodelovati … Ko se nam zdi, da smo utrujeni, poiščemo voljo in moč in rečemo: »ZMOREMO!«.

Čestitamo, sedmošolci!

Vaši učitelji

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost