PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU PRAVLJICE – RASTIMO Z NJIMI

V petek, 5. 2. 2016, smo v telovadnici šole Leskovec pripravili proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku. Prireditev smo otvorili z Zdravljico v izvedbi otroškega in mladinskega pevskega zbora Videm-Leskovec. Prireditev sta povezovala Amadeja Potočnik in Aleks Muršič, kot recitator pa se je izkazal Sašo Potrč. Skozi prireditev smo rastli s pravljicami. Dramska skupina nam je odigrala igro Žarka Petana Pet pepelk, ki so jo pripravili pod mentorstvom učiteljice Ksenije Širovnik. Otroški pevski zbor je prepeval pesmi iz filma Kekec, se spraševal kje živi pravljica in potoval v deželo branja. S svojimi glasovi so nas presenetili tudi člani mladinskega pevskega zbora z zborovodjem Dejanom Štuhcem, solist Nik Krajnc in vrteški otroški zbor z zborovodkinjo Kristino Orlač. Kot gostje so prepevale članice ženskega pevskega zbora KD Leskovec pod vodstvom Srečka Zavca.

Prireditev je s svojim nagovorom zaključil ravnatelj, mag. Robert Murko, ki je povedal, da se knjige ne sodi po platnicah in da si je v času, ki neustavljivo hiti, potrebno vzeti čas za to, da drug drugemu povemo kaj lepega, izrečemo prijazno misel.

Obiskovalci so ob prihodu v dvorano dobili razglednice z motivi iz pravljic. To so zmagovalni izdelki likovnega natečaja, ki sta jih na prireditvi nagradila vodja podružnice Marjana Srdinšek in g. ravnatelj.

Nagovoril nas je tudi župan, g. Friderik Bračič, večer pa smo zaključili s solistko Laro Frelih in pesmijo Pravljica o mavričnih ljudeh.

MK

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost