Prispevek o izletu

ZADNJI ŠOLSKI IZLET

Zjutraj sem se zbudila, nato smo se odpeljali v šolo. Očka in mama sta šla na morje, jaz s svojimi sošolci pa v Rogaško Slatino. Skozi okno sem videla konja Pegaza. Učiteljica nam je o njem povedala legendo. Tam smo spoznali gospo, ki nas je popeljala skozi park. Park je bil zelo lep. Povedala nam je vse o svetnici Ani in pokazala tri najstarejša drevesa v parku. Odšli smo v pivnico, kjer ljudje pijejo zdravilno vodo. Povedala nam je, da ljudje, ko je dež, hodijo do vode skozi podzemni prehod.

Nato smo odšli v Anin dvor. Pogledali smo si kratek film o Rogaški Slatini. Nato smo si ogledali zbirko gospoda Nanija Poljanca, ki je že kot otrok zbiral stvari. Nato smo si ogledali še debla dreves in prebrali, kako se imenujejo. Postali smo lačni in pred Aninim dvorom nekaj pojedli.

Potem smo odšli k steklarni, si nekaj kupili in pogledali, kako se izdelujejo izdelki iz stekla. Sledil je ogled kaktusov, ki smo si jih lahko tudi kupili.

Najbolje pa je bilo, ko smo šli na sladoled. Zatem smo se vrnili nazaj v šolo, doma pa sem vsem povedala, kako je bilo.

Ruby Frelih, 3. e

NAJBOLJŠA EKSKURZIJA

Včeraj je bil nepozaben dan. Naj vam povem, kaj se je zgodilo v tej prečudoviti Rogaški Slatini.

Najprej smo si ogledali zdraviliški park in dva kipa, spoznali smo, da imajo tam Anino kapelico, Anin dvor in Anin ples. Potem smo odšli v pivnico mineralne vode. Tam smo odkrili, da rdeči napisi pomenijo toplo, modri pa hladno vodo, in da bolni ljudje lahko pridejo v kakršnemkoli vremenu do zdravilne vode. Ko je slabše vreme, pridejo skozi podzemni prehod, ob lepšem vremenu pa kar skozi zdraviliški park (v pivnici masirajo, sproščajo …).

Nato smo odšli v Anin dvor. Tam smo si najprej pogledali kratki film o nastanku Rogaške, potem zbirko gospoda Nanija Poljanca, nato podpise slavnih ljudi in še zbirko ene bogate družine, katere sin Peter je že pri 14 letih vladal kraljestvu. Potem smo si ogledali debla dreves in letnice na hlodu. Na koncu smo odšli v prostor z vodo. V prvem prostoru je zelo deževalo, v drugem manj, v tretjem pa še manj, v zadnjem prostoru pa je bil bazen, v katerem smo si lahko namakali roke. Pred Aninim dvorom smo imeli še malico.

Po malici smo odšli v prodajalno s steklenimi izdelki. Kupila sem si malo vazo. Zatem smo odšli v tovarno stekla. Tam smo si ogledali, kako pihajo, brusijo in polirajo izdelke. Odšli smo še v Paviljon kaktej, kjer smo lahko okusili semena kaktusa in se preizkusili v opraševanju kaktusov s čopičem. Na koncu smo si privoščili še sladoled, nato pa odšli domov.

Meni je bil ta izlet zelo zanimiv.

Špela Franc, 3. e

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

IMG_2684

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost