NARAVOSLOVNI DAN – 8 KROGOV ODLIČNOSTI

V četrtek, 10. 11. 2016, smo v OŠ Videm, Podružnica Leskovec, izpeljali naravoslovni dan z naslovom 8 krogov odličnosti. Učencem smo skozi igre, delavnice, razlago in glasbo ozaveščali pomen osmih veščin, ki so potrebne za odlično in uspešno življenje. Odličnost ne pomeni popolnosti, ampak nas opogumlja, da naredimo iz sebe največ, kar imamo in kar zmoremo.

8 krogov odličnosti je 8 načel in življenjskih veščin, po katerih živimo in nam pomagajo razviti skrite talente in vire moči. Te veščine so: odgovornost (odgovornost za svoje misli, besede in dejanja), predanost (predanost pri uresničevanju lastnih ciljev), to je to (pozitiven odnos do dela, časa, sebe in drugih), integriteta (kako usklajujemo svoje vedenje s svojimi vrednotami), napake vodijo k uspehu (kako se lahko učimo iz svojih napak), govori z dobrim namenom (razmisli, preden spregovoriš; bodi pozitiven, iskren in spoštljiv), fleksibilnost (pripravljenost poskusiti različne načine, ki vodijo do cilja; potrebna je vztrajnost) in uravnoteženost (za uravnoteženo življenje potrebujemo zdravje, učenje, zabavo, druženje s prijatelji, z družino …).

Še posebej smo se osredotočili na načelo, ‘govori z dobrim namenom’, saj smo prepričani, da je ta vrednota največkrat teptana. Pomembno je, da jo vsi ozavestimo, saj je kvaliteta uspešnih ljudi v tem, da  govorijo iskreno in zares z dobrim namenom. Preden spregovorijo, premislijo. Zavedajo se, kakšno moč ima beseda. Skozi zgodbo o nevidni košarici, ki jo nosimo ljudje s seboj, smo spoznali, kako pomembno je zavedanje o polnjenju in praznjenju le te za naše vsakdanje življenje.

Dušanka Škamlec

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

DSC_1333

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost