ŠPORT IN ŠPAS – Hiša eksperimentov – tek solidarnosti

Pouk je proces izobraževanja in ta proces se je za učence Podružnice Leskovec izvajal danes malo drugače kot običajno.

Najprej smo se z avtobusom odpeljali na Videm. V Osnovni šoli Videm je bila Hiša eksperimentov. Dobili smo natančna navodila, da si je potrebno najprej prebrati navodila pri posameznem eksperimentu, nato pa smo jih izvajali. Pri izvajanju smo se zelo veliko naučili. Po opravljenem delu smo se z avtobusom vrnili v Zg. Leskovec.

Sončno in toplo petkovo popoldne nam je pripomoglo, da smo izvedli »Tek podnebne solidarnosti«. Sledile so športne igre, saj so učenci igrali nogomet, odbojko, namizni tenis, badminton… učenci so se družili in uživali v športnih aktivnostih.

ŠPORT  in ŠPAS – 10. druženje in gibanje vseh generacij se je pričelo s prijetno glasbo in plesom učencev. Učencem so se pridružili starši, skrbniki, stari starši, tete, strici, sestrične, bratranci… Vsi skupaj smo se odpravili na pohod po leskovških gričih, med potjo pa smo spoznavali in opazovali zelo lepo  pokrajino. Tega dogodka so se udeležili vsi učenci in zaposleni Podružnice Leskovec ter 52 drugih udeležencev, skupaj nas je bilo 133. Med udeleženci tega dogodka je bila Julija Milkovič, najmlajša udeleženka stara 4 mesece in 19 dni. Gospod Janez Kmetec je bil najstarejši udeleženec. Družina Milkovič je bila najštevilčnejša družina z 8 člani in s 3 generacijami. Vsi imenovani so prejeli priznanja in praktične nagrade.

Bilo nam je lepo, želimo pa si še več takšnih dogodkov.

Fotogalerija

Knjižničarka, Aninia Kodrič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost