KULTURNA PRIREDITEV OB ZAČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA

KULTURNA PRIREDITEV OB ZAČETKU NOVEGA ŠOLSKEGA LETA NA PODRUŽNICI LESKOVEC

Po vročih in kratkih počitnicah je napočil 1. september, prvi šolski dan v šolskem letu 2017/2018. V Osnovni šoli Videm – Podružnici Leskovec smo ga otvorili z razvitjem šolske zastave ob spremljavi šolske himne, ki jo je zapela učenka Monika Milkovič. Kulturna prireditev se je nadaljevala v duhu glasbe, kjer so svoje spretnosti na inštrumentih pokazali sledeči učenci – Karin Pernek, Aleks Trafela, Urban Milkovič, Martin Krajnc, Janez Šmigoc in Monika Milkovič so se izkazali z igranjem na flavto, harmoniko, kitaro, klarinet in klavir. Kornelija Jelen pa je zapela pesem.
Sledil je nastop Sare Mandelj, Nine Drevenšek, Andreja Brusarja, Timoteja Emeršiča, Nejca Klanečka, Nike Pernek ter Aleša Šmigoca, ki so na kratko predstavili našo šolo in njeno vodstvo ter nekaj besed namenili vstopu v šolo – spregovorili so o pomembnosti izobraževanja in nas seznanili z lastnostmi nadarjenih učencev.
Naši učenci se še kako dobro zavedajo, kako pomemben del našega vsakdanjika je zdrav humor, le-ta namreč sprošča, zdravi, povezuje, odstrani ego, zabava ter nam polepša dan. Tako so tudi oni gledalcem skozi humor, ki so ga vpletli v celotno prireditev, polepšali dan.
V oddajo KDO BI VEDEL? so povabili učenca 2. e razreda, Tea Jelena, ki nam je predstavil svojo široko znanje o vseh vrstah živali skozi odgovore na vprašanja, ki so mu jih zastavili. Sledila je točka, ki so jo učenci poimenovali NAPOVEDNIK. Tako smo izvedeli, kako si učenci predstavljajo šolske dogodke v prihodnosti ter kakšne aktivnosti bi radi izvajali med šolskim letom. Razredniku so poslali elektronsko sporočilo, v katerem so predlagali izvedbo valete, predaje ključa, šolskih plesov ter poslušanje glasbe ob odmorih. Nadalje so povedali, kakšno trpljenje jim predstavljajo pisanje domačih nalog, branje za domače branje in Bralno značko. Za takšne vrste aktivnosti so si omislili robota, gospoda ReadBook-a, katerega vlogo je odigrala naša učenka Ana Franc. Gospod ReadBook je skozi domiseln način opravil težaško delo namesto učencev, tako da jim je on pisal domače naloge in bral knjige. Potem je nastopila učenka Špela Franc, ki je iznajdljive nastopajoče opozorila, da bi v primeru uporabe robota trpel njihov napredek v znanju, možgani pa bi postali še en zakrneli organ.
Na koncu prireditve je vodja Podružnice Leskovec, Marija Srdinšek, nagovorila vse prisotne. Skupaj z razredničarko Janjo Gjurasek sta opravili sprejem naših najmlajših, prvošolčkov, katerih pomembno devetletno obdobje se je pričelo prav na letošnji prvi september. Da bi jim pokazali, kako smo se razveselili njihovega vstopa, da so našo izobrazbo zaupali prav našim učiteljem ter jih sprejemamo medse, smo jih podarili majice in rutice z logotipom naše šole.
Skozi kulturno prireditev smo želeli pokazati, da je vstop v šolo začetek dolgotrajne poti do pridobitve znanja, izkušenj, izobrazbe in nato poklica. Izobrazba ni samo pridobitev spričevala, diplome, magisterija ali doktorata oziroma drugih certifikatov, s katerimi lahko dokažemo, da smo znanje osvojili. Izobraževanje pomeni dejavnost povečevanja znanja na vsakodnevni ravni, ne samo formalno kot to poteka v sklopu pouka, temveč tudi neformalno. Na tem mestu bi vas kot knjižničarka rada povabila, da v šolskem letu 2017/2018 čim večkrat obiščete našo šolsko knjižnico, da si oplemenitite svoje znanje s pomočjo knjig, ki jih ima naša šola na voljo. Učencem pa bi rada povedala, da je znanje zlata vredno šele takrat, kadar je v soodvisnosti z drugimi vrednotami kot so dobri medsebojni odnosi, lastna odgovornost, pomoč sošolcem in olika.
Kulturno prireditev smo pripravili zgoraj našteti učenci, profesor Davorin Horvat, hišnik Janko Merc in moja malenkost. Učenci, hvala za sodelovanje.
Vsem učencem in zaposlenim želim uspešno šolsko leto,
knjižničarka Aninia Kodrič

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost