ŠPORTNI DAN (Zlatkov pokal, pohodništvo)

  • DSC_0331

ŠPORTNI DAN, ZLATKOV POKAL

V četrtek, 14. 9. 2017, smo imeli prvi športni dan v tem šolskem letu.
Zlatkov pokal je memorialni nogometni turnir, ki je posvečen bivšemu učencu šole. Bil zelo dober nogometaš. 19. oktobra 1969 se je s svojim očetom odpravil na lov, a se domov ni več vrnil. Utonil je v valovih Drave. Že naslednje leto so izvedli prvi turnir in to tradicijo ohranjamo še danes. Na ta dan se spomnimo tudi drugih učencev leskovške šole, ki so tragično preminili: Janka, Tončka, Primoža, Damjana.
Dan smo začeli s kulturnim programom pred šolo. Na kitari je ubiral strune Urban Milkovič, harmoniko pa je raztegnil Nastjan Belšak. Delegacija od 1. do 6. razreda je na grobove odnesla sveče.
Letos so se turnirja udeležile ekipe: OŠ Podlehnik, OŠ Cirkulane-Zavrč, OŠ Žetale, OŠ Lepoglava, OŠ Cvetlin-Višnjica, OŠ Videm-Leskovec. Spremljali so jih športni pedagogi, turnir pa so si ogledali tudi nekateri ravnatelji gostujočih ekip.
Na igrišču je vladalo prijetno navijaško vzdušje, še posebej se je razživelo, ko je v finalu zmagala ekipa Videm-Leskovec. Ob koncu turnirja sta vodja šole Leskovec, Marjana Srdinšek, in ravnatelj, mag. Robert Murko, nastopajočim ekipam podelila priznanja.
Tako smo se z avtobusi odpravili nazaj na Videm in uspešno zaključili prvi športni dan v tem šolskem letu.

MK

Za ogled fotografij kliknite tukaj!


…še več foto utrinkov.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost