Prireditev ob kulturnem prazniku

Prireditev ob kulturnem prazniku

ZNANJE IN PESEM

Znova in znova se vračamo k Francetu Prešernu in njegovim pesmim kot studencu, ki nam vliva novih moči za življenjske preizkušnje in nas božajoče spremljajo ob čustvenih vzgibih.

Tudi na letošnji prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, ki je bila v torek, 6. 2. 2018,  na šoli Leskovec, nas je znova povezala pesem, ljubezen do kulture in slovenskega jezika. Prireditev je bila zasnovana kot sprehod skozi nekaj znanih Prešernovih pesmi, ki so jih deklamirali učenci 5.-7. razreda. Pozdravila nas je vodja šole, Marjana Srdinšek. Po zapeti Zdravljici, tokrat se je ob tem slovesnem trenutku otroškemu in mladinskemu zboru pridružila tudi Ženska vokalna skupina KD Leskovec, ki nam je kasneje pod vodstvom Srečka Zavca zapela še dve Prešernovi, nas je pozdravila Matilda, oseba iz knjige Roalda Dahla, ki nas je vodila skozi prireditev in nam na prikupen in zanimiv način približala življenje našega največjega pesnika. V vlogi Matilde se je odlično znašla Ruby Frelih. S prizorom iz knjige je prireditev popestrila dramska skupina. Slišali smo prebiranje strun na kitari, vrteški otroški zbor ter združen otroški in mladinski zbor, tokrat so nas popeljali v čas slovenske popevke.

Prireditev je z nagovorom zaključil g. ravnatelj, mag. Robert Murko, ki je ob slišanem poudaril pomembnost kulturnega obnašanja, zahvalil pa se je tudi vsem ustvarjalcem prireditev, društvom in skupinam, ki ohranjajo našo kulturno dediščino in skrbijo, da se bo slovenščina obdržala na zemljevidu evropskih jezikov.

 

Ksenija Širovnik in Mateja Krajnc

 

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost