Prvi šolski dan

ŠOLSKO LETO 2018/2019

SPOŠTOVANJE – ODGOVORNOST

Pomen teh dveh besed smo prikazali v kulturnem programu prvega šolskega dne v šolskem letu 2018/2019.

Slovesnost smo pričeli s šolsko himno, ki jo je zapela Monika Milkovič.

Prireditev je popestril Domen Meško z igranjem na harmoniko.

Nato sta Anja Kozel in Karin Pernek nagovorili vse prisotne na prireditvi in učencem zaželele prijeten začetek šolskega leta, ki naj bo uspešno, z veliko želje po znanju,  da bi razvili čim več ljubezni do učenja in do dela, da bi bilo tudi zabavno, navdihujoče, polno pomoči, smeha, plesa, glasbe, športa in prijetnih trenutkov tudi znotraj naše šole. Spodbujali pa bomo raziskovanje in radovednost. Zelo pomembno je, da kot skupina delujemo enotno, se imamo radi, da se spoštujemo, da imamo lep odnos do sošolcev, da spoštujemo vse učence in zaposlene na šoli, da spoštujemo tudi našo stavbo…

Poslanstvo znotraj   šole pa je učenje oziroma izobraževanje, ki je prepleteno z vzgojo oziroma vzgajanjem in s primerno kvalitetno medsebojno komunikacijo. Nato sta prvošolčke in vse ostale učence seznanili, da ima naša šola svoj sistem dela in svoje vrednote in da jih je potrebno spoštovati. Za vse veljajo enaka pravila. Vsi pa delamo napake, čemur se ne da izogniti, vendar mora vsak učenec vedeti, da je odgovoren za svoje napake in za svoja dejanja.

Vsak otrok oziroma učenec prinese od doma v šolo drugačne vzorce obnašanja in vrednote. Učenci ob vstopu v šolo imajo že prirojene, naučene, posnemane ali izoblikovane vrednote obnašanja in ravnanja, ki so lahko v skladu ali pa tudi ne s Pravili šolskega reda v Osnovni šoli Videm in s Pravili obnašanja in ravnanja Osnovne šole Videm – Podružnice Leskovec.

Ana in Špela Franc sta v igri prikazale spoštovanje dogovora med starši in njimi – otroki pri spanju in zajtrku.

V zadnjem delu prireditve je poštar Domen Meško prinesel darilo s Pravili obnašanja in ravnanja, ki so jih učenci predstavili in obljubili, da jih bodo upoštevali.

Sledil je nagovor vodje Podružnice Leskovec ga. Marije Srdinšek in sprejem prvošolčkov v 1. e razred.

Aninia Kodrič

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost