ŠPORTNI DAN, ZLATKOV MEMORIALNI NOGOMETNI TURNIR

ŠPORTNI DAN, ZLATKOV MEMORIALNI NOGOMETNI TURNIR

V četrtek, 20. 9. 2018, smo imeli prvi športni dan v tem šolskem letu.
Zlatkov pokal je memorialni nogometni turnir, ki je posvečen bivšemu učencu šole – Zlatku Kosu.  Bil zelo dober nogometaš, član šolske nogometne ekipe.  19. oktobra 1969 se je s svojim očetom odpravil na lov, a se domov ni več vrnil. Utonil je v valovih Drave. Že naslednje leto so izvedli prvi memorialni turnir in to tradicijo ohranjamo še danes. Na ta dan se spomnimo tudi drugih učencev leskovške šole, ki so tragično preminili: Janka, Tončka, Primoža, Damjana in Gorazda.
Dan smo začeli s kulturnim programom pred šolo. Na harmoniko je zaigral Domen Meško. Po uvodnem pozdravu ravnatelja in vodje šole je učenka Karin Pernek predstavila 10 zlatih pravil FAIR PLAYA. Delegacija od 1. do 5. razreda je na grobove odnesla sveče.

S svojim obiskom nas je počastil tudi Matic Vrbanec, ki je zbrane lepo pozdravil in namenil nekaj vzpodbudnih besed tudi tekmovalcem. Matic je bil učenec leskovške šole, danes pa uspešen športnik. Učencem šole je podaril reprezentančni dres, ki bo odslej krasil vitrino s pokali.
Letos so se turnirja udeležile ekipe: OŠ Podlehnik, OŠ Cirkulane-Zavrč, OŠ Žetale, OŠ Lepoglava, OŠ Cvetlin-Višnjica, OŠ Videm in Leskovec. Spremljali so jih športni pedagogi, turnir pa so si ogledali tudi nekateri ravnatelji gostujočih ekip.

Ob koncu turnirja sta vodja šole Leskovec, Marjana Srdinšek, in ravnatelj, mag. Robert Murko, nastopajočim ekipam podelila priznanja za sodelovanje in simbol šole – Klopotko.

Preživeli smo lep sončen dan v prijetnem druženju in navijaškem vzdušju.

 

Marjana Srdinšek

Za ogled galerije pritisnite na fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost