Gremo peš s kokoško Rozi

Spoštovani starši!

V letošnjem šolskem letu smo se priključili projektu: »Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah«.
V ta namen bomo izvajali aktivnost GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI!

Glavni cilj projekta je spremeniti potovalne navade otrok v šolo ter posledično zmanjšati motorni promet v okolici šole. Otroke želimo spodbuditi, da začnejo razmišljati o prometu na drugačen način. Predvsem o tem, kako lahko različne vsakodnevne krajše poti opravimo peš, s kolesom, rolerji, skirojem, … Če je razdalja prevelika, pa z avtobusom oziroma s skupinskim prevozom več oseb z enim avtomobilom… torej na trajnostni način. Izmed naštetih želimo spodbujati predvsem hojo. Ti načini potovanja omogočajo, da je pot v šolo okolju prijazna, varna in zdrava.

Aktivnost na zanimiv, zabaven in igriv način vpelje elemente trajnostne mobilnosti v vsakodnevne potovalne navade učencev in jih vzgaja o pomenu trajnostne mobilnosti.

In zakaj bi to počeli? Ker na ta način prispevamo k čistejšemu okolju, večji prometni varnosti v okolici šole ter krepitvi našega zdravja. Želimo si, da bi se naši otroci na poti v šolo in iz nje družili. Prihod v šolo na trajnostni način je tudi dobra popotnica za večjo samostojnost, manj stresno delo v šoli in boljšo organiziranost ter odgovornost za delo. Zato spodbujajmo otroke h gibanju!

Aktivnost se bo na naši šoli izvajala v času od 16. do 20. 9. 2019.

 

Kako lahko pri tem starši pomagate svojemu otroku?

S spodbujanjem k aktivnemu prihodu v šolo in na popoldanske dejavnosti, z zgledom, spremljanjem v šolo, opravki na trajnostni način…

 

Mateja Gabrovec, koordinatorka projekta

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost