KOSTANJI, NA TA IN ONI NAČIN

Skupaj z učenci OPB-ja od 1. e do 5. e Osnovne šole Videm – Podružnice Leskovec smo izvedli delavnico za starše in stare starše z naslovom »KOSTANJI, NA TA IN ONI NAČIN«, ki je bila 7. 10. 2019.

Ta delavnica je bila nadaljevanje teme iz kulturne prireditve prvega šolskega dne, ko so se učenci predstavili in tudi dokazali, da  so vsi učenci na naši šoli nadarjeni, eni na enem, drugi pa na drugem področju.

Na začetku sta učenec in učenka nagovorila sodelujoče. Spomnila sta nas, da je ta teden TEDEN OTROKA in da si učenci želijo in zaslužijo malo razvajanja.

Učenci so bili razdeljeni v skupine,  v vsaki skupini pa so bili tudi starši in stari straši, ki so učence vodili in jim pomagali pri delu. Ustvarjali so iz jesenskih plodov in v avli pripravili čudovito razstavo izdelkov iz divjih kostanjev.  Izdelali so mazilo Dr. Divji Kostanj in prikazali praktično uporabo le-tega. Kuhali so juho iz kostanjev ter izdelali kostanjevo kremo in sok iz mete (brez sladkorja). Ena skupina je izdelala majhne šopke iz mete, melise, sivke in peteršilja.  Celotno prireditev pa so učenci popestrili s petjem in igranjem na glasbila; igrali so na harmonike, kitari, klavir, frulico in flavto.

Učenčevim staršem in starim staršem se zahvaljujemo za pomoč in sodelovanje.

Mentorici: Aninia Kodrič in Martina Kunčnik, učiteljici OPB-ja.

Za ogled galerije kliknite tukaj!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost