Zaključek bralne značke za 3. do 9. razred

Čeprav je letošnje šolsko leto zaznamoval korona virus in je bila šola precej časa zaprta, z njo pa seveda tudi šolska knjižnica, je kar 136 učencem z OŠ Videm, 29 učencem s podružnice Leskovec in 16 učencem s podružnice Sela uspelo osvojiti bralno značko. K temu je veliko pripomogla marljiva knjižničarka Vesna Voglar Pulko, ki je kljub zaprti šoli in ob upoštevanju strogih ukrepov učencem omogočila, da so ji preko različnih poti naročili željene knjige, ki so jih potem prevzeli pri vhodu v šolo. Zagotovo so v tem času učenci spoznali tudi vrednost domačih knjižnic.

Za doseženo bralno značko so si učenci ogledali predstavo Mali princ v izvedbi Društva Za boljši svet. Igralci Goran, Katja in Marjan so pripravili moderno priredbo te svetovno znane knjižne uspešnice. Današnji čas je poln nesmiselnih zgodb in Mali princ se je moral na planetu Zemlja zelo truditi pri iskanju pomoči za svojo prijateljico vrtnico, a mu je na koncu le uspelo. Za povrh je pomagal Zemljanom, ki jih je na poti srečeval, da so spoznali, da so v življenju največ vredni prijateljstvo, prijaznost, preprostost, notranji mir, sočutje, pomoč, družina.

Učenci so ob ogledu zelo uživali in igralce nagradili z velikim aplavzom tudi zato, ker letos Društvo Za boljši svet praznuje 20 let delovanja.

Da je branje najlepše potovanje, knjige pa najboljše prijateljice, se zavedajo ZLATI BRALCI, ki so devet let zapovrstjo osvojili bralno značko. To so Daša Drevenšek, Lana Kaisersberger, Julijan Koritnik, Vita Krušič, Lana Maroh, Gašper Skok Vaupotič, Lucija Vajda, Eva Vidovič Malek in Žan Vugrinec Indjić iz 9.a, Anže Horvat, Tia Majcen, Laura Marinič in Nika Plohl Ponudič iz 9.b,  Monika Milkovič iz 9.e in Andraž Vidovič Žmauc iz 8.a. Zlati bralci so si prislužili knjižne nagrade.

Ob tej priložnosti je bila s knjigo nagrajena tudi Lara Šori iz 4.b, ki se je izkazala s sodelovanjem v projektu Noč knjige 2021 na šoli Videm, saj je prispevala številne fotografije, zapise in celo pesem z naslovom Ujeti med širnimi zidovi.

Vsem bralnim značkarjem še enkrat čestitamo in jim želimo veliko bralnih užitkov tudi med poletnimi počitnicami!

Manja Vinko

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost