1. športni dan – 23. 9. 2024

Oglejte si foto utrinke s 1. športnega dne, 23. 9. 2024

Za ogled galerije pritisni na sliko.

V ponedeljek, 23.9.2024, smo z učenci POŠ Leskovec obeležili dan slovenskega športa s športnim dnem. Učenci od 1. do 5. razreda so se najprej razgibali ob športnih igrah v šolskem parku in na igrišču, nato so se podali na progo, kjer so že učenci od 6. do 9. razreda odtekli tek trojk. Posebnost teka trojk je v tem, da poskuša trojica tekačev (deklice, dečki ali mešana ekipa) teči skupaj, v cilju pa velja čas tistega, ki zadnji preteče ciljno črto. To je tudi rezultat, ki se upošteva kot rezultat trojke. S takšnim načinom tekmovanja želimo spodbuditi učence k sodelovanju, medsebojni pomoči in solidarnosti. Učenci se morajo namreč med tekom drug drugega bodriti, vzpodbujati in motivirati.

Nato so tek trojk odtekli še 4. in 5. razredi, učenci od 1. do 3. razreda pa so skupaj po oddelkih pretekli krajšo razdaljo kot skupina. Šesti, sedmi, osmi in deveti razred pa se je medtem pomeril še v igri nogometa.

Športni dan smo vsi skupaj zaključili pred šolo, kjer nas je vodja podružnice nagovorila, čestitala vsem udeležencem in podelila priznanja trojkam, ki so prve prispele na cilj. Skupaj smo preživeli čudovit športni dan, ki nam ga je še polepšalo toplo jesensko sonce.

Martina Horvat

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost