Šola Leskovec pridobila znak  ŠOLSKI EKOVRT

Na šoli Leskovec že vrsto let negujemo zeliščne, cvetlične ter zelenjavne gredice in se trudimo pri učencih vzbuditi ljubezen in spoštovanje do dela na zemlji. Pri tem se poslužujemo ekološkega, sonaravnega vrtnarjenja, ob uporabi kompostnika,  lastnih gnojil,  zastirk, zbiralnika deževnice itd.

Učenci se v našem vrtu lahko naučijo vsega, kar je potrebno, da pridemo od semena do ploda. Sodelujemo z našimi mamicami in babicami, saj je pri njih skrita marsikatera skrivnost dobrega vrtnarjenja. Sami pridobivamo semena, vzgajamo sadike, sadimo, skrbimo za rastline, pridelke pospravimo in jih uporabimo pri pouku gospodinjstva ali sodobni pripravi hrane,  vrt  povezuje učence in zaposlene na šoli.

V preteklem šolskem letu smo se vključili v program Šolski ekovrtovi, ki deluje pod okriljem Društva Šolski ekovrtovi,  ki nam je dal dodatne smernice  v smeri permakulturnega načrtovanja, trajnostnega razvoja in globalnega učenja. Naša prizadevanja na tem področju  so bila nagrajena s čudovitim vrtom,  bogatimi izkušnjami  in  s častnim znakom  ŠOLSKI EKOVRT, na katerega smo zelo ponosni in ga bomo s pridnim delom poskusili ohraniti. Naš ekovrt pa bomo čim bolj vključevali v celoten program šolskega dela, saj se zavedamo, da nam narava lahko nudi kakovostno bivanje tudi v prihodnosti.

                                                                                                                      Mentorica

                                                                                                                      Marjana Notersberg

Častni znak ŠOLSKI EKOVRT si lahko ogledate izobešen pri vhodu v šolo.
Za ogled galerije pritisni na sliko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost