PRVI ŠOLSKI DAN V ŠOLSKEM LETU 2024/2025

Tema današnjega 1. šolskega dne, ki smo ga obeležili s kulturnim programom, je bila BRANJE IN RAZUMEVANJE BESEDILA .

Na prireditvi smo medse sprejeli trinajstih prvošolcev. Vodja šole in razredničarka sta jih opremili z rumeno majico in z rutico.

Učenci so predstavili bralno pismenost in bralno kulturo ter predstavili načine branja od vrtca do 4. razreda. Ker živimo v digitalnem vesolju, smo ime naše šole predstavili s pomočjo videoposnetka. Iz dela in življenja na naši šoli izhaja, da med nami teče komunikacijski sistem, kot brezžični internet v hiši. Brezžične povezave nihče ne vidi, vendar vsi vemo, kdaj ne deluje.

V programu so sodelovali vsi učenci šole. Učenci so predstavili tudi FIT pedagogiko, ki je sodobna strategija učenja in poučevanja 21. stoletja. Ker se po dvajsetih minutah neaktivnosti možganske povezave prekinejo za 30 procentov, smo razgibali svoje telo in glasilke ter izvajali točno določene gibe. Ob vodstvu štirih učenk smo si ob pesmi »Če si srečen« povrnili koncentracijo, povečala pa sem nam je tudi motivacija, pomnjenje, lažje smo spremljali in sodelovali v programu. Seveda sta telovadba telesa in glasilk povečali tudi naše veselje.

Učenci so pokazali svoje sposobnosti igranja na instrumente, petja,  pisanja in reklamiranja pesmi.

Vsem učencem se zahvaljujem za sodelovanje na kulturni prireditvi. Bili ste ustvarjalni, inovativni, zabavni, iznajdljivi in tudi malo nagajivi. Bilo je lepo.

Hvala tudi staršem, ki so učencem pomagali pri vaji programa – od zadnjih šolskih vaj do nastopa so minile cele počitnice.

Za pomoč pri izvedbi prireditve se zahvaljujem še učiteljema Davorinu in Žanu ter hišniku.

Vsem skupaj pa želim srečno in uspešno šolsko leto.

                                                                                                                                  Mentorica, učiteljica Aninia Kodrič

Za ogled galerije pritisni na sliko

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost