111 let šole Leskovec

Šola Leskovec praznuje 111 let obstoja – častitljiv jubilej.

V ponedeljek, 6. 11. 2023, smo s kratkim kulturnim programom obeležili 111. rojstni dan naše šole. V šolski avli pa je ob tem dogodku nastala razstava likovnih in literarnih prispevkov učencev in kratka zgodovina šole.

Še kratek pogled v zgodovino šole:

5. novembra 1912 leta je bila otvoritev nove šolske stavbe v Leskovcu – to je bil pomemben in zelo vesel dan za vse Leskovčane – saj je kraj dobil veliko stavbo, ki bo namenjena le poučevanju otrok … Bila je lepotica kraja, kot so jo radi imenovali.

Šola je v 111 letnem obdobju doživela  več vojn in različnih držav, srečevala se je s prostorsko stisko zaradi velikega števila otrok – bilo je tudi čez 400 učencev na šoli, spet drugič s pomanjkanjem učencev, kar je imelo za posledico  kombinirane oddelke – najmanjše število učencev je bilo 65.

Skratka, skozi 111 letno zgodovino se je veliko dogajalo.

Prav gotovo pa moramo omeniti zelo pomembno pridobitev – to je bila izgradnja telovadnice pred 21 leti in dve leti zatem še adaptacija stare šolske zgradbe.

Danes imamo lepo, prijazno in dobro opremljeno šolo, ki vsak dan sprejme v svoj hram učenosti 103 učence in se zelo veseli ob njihovih uspehih.

Draga šola, vse najboljše za tvoj rojstni dan – radi te imamo!

Za ogled galerije pritisni na sliko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost