Obisk Talum Inštituta d. o. o. in Čistilne naprave za odpadne vode

V petek, 26. januarja 2024, je potekal naravoslovni dan za devetošolce, ki je bil zasnovan z namenom spoznavanja nekaterih naravoslovno-tehničnih poklicev. Učenci so imeli priložnost spoznati delo raziskovalca in razvijalca tehnologij, kemijske tehnike, inženirje kemijske tehnologije ter biologa naravovarstvenika.

Prvi del dneva je potekal v podjetju Talum. Učenci so spoznali delovanje podjetja ter se seznanili s ključnimi procesi dela. Sledil je ogled Talum Inštituta, d. o. o., kjer so se srečali z različnimi laboratorijskimi tehnikami.

Pot smo nadaljevali do centralne čistilne naprave za odpadne vode Ptuj, kjer so učenci pod vodstvom strokovnjakov spoznali proces delovanja naprave.

Učenci so aktivno sodelovali tudi med potjo z interaktivnima kvizoma in uspešno reševali naloge, kar kaže na njihov interes in zagnanost za pridobivanje znanja.

Dan dejavnosti je bil izjemno bogat z izkušnjami in znanjem, ki bo nedvomno koristilo vsem udeležencem, še posebej pa tistim, ki bodo svojo poklicno pot usmerili v aktualne okoljske izzive.

Iskreno se zahvaljujemo vsem sodelujočim, še posebej pa ge. Nataši Vodušek Fras, g. Harisu Salihagiću Hrenku, ge. Valeriji Rojko s sodelavci na TI in g. Jerneju Šömnu.

Hvala učiteljici Nini Pihler za pomoč pri pripravi dejavnosti ter razrednikoma Aleksandri Kukovič in Marku Kunčniku.

Davorin Horvat

Za ogled galerije pritisni na sliko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost