Slovenski kulturni praznik – proslava

»Kultura- naš ponos in naš dolg« je bil naslov prireditve , s katero smo v sredo, 7.2. 2024, počastili slovenski kulturni praznik, 8. februar. V šolski telovadnici so se zbrali vsi učenci šole ter se prepustili kulturnim užitkom, ki so  jih pripravili nastopajoči.

Himni je sledil program, v katerem je bilo predstavljeno Prešernovo življenje skozi spomine njegove mame, prepletenimi z zborovskim petjem,  plesi in recitali  njegovih pesmi. Posamezne točke je spremljal tudi šolski ansambel.

Prireditev je bila zaključena s podelitvijo nagrad za bralni izziv, katerega pobudnica je bila učenka Klara Kolednik. Na razredni stopnji je bil zmagovalec z največ prebranimi knjigami Nick Kos iz 3.e, 3.e pa je bil tudi skupinski zmagovalec po številu prebranih knjig na razredni stopnji. Na predmetni stopnji pa sta zmagovalca Žak Stopajnik  in Vita Šulek, oba šestošolca, pa tudi skupinsko je zmagovalec 6.e. Knjižne nagrade sta zmagovalcem podelili gospa knjižničarka in vodja šole, gospa Marjana Notersberg.

Za ogled galerije pritisni na sliko.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost