BRANJE

Na povezavi Cobiss – knjižnica OŠ Videm (s podružnicama) lahko preverite, katero gradivo imamo v knjižnici ter ali je izposojeno ali prosto. Rezervacija v Cobissu trenutno ni mogoča, knjigo pa si lahko rezervirate na e-naslov: vesna.voglar@solavidem.si. Izposoja je omogočena članom knjižnice, to je učencem šole Videm ter zaposlenim. Praviloma si lahko učenci izposodijo knjige samo na svoji lokaciji (na svoji šoli).

Navodila za lažje iskanje po katalogu šolske knjižnice v Cobissu (klikni).

3. decembra praznujemo TA VESELI DAN KULTURE.

V letu 2020 obeležujemo 220. obletnico rojstva pesnika Franceta Prešerna. Njegova Zdravljica (7. kitica je naša himna) je od marca letos tudi nosilka prestižnega znaka evropske dediščine (https://www.nuk.uni-lj.si/nuk/znak-evropske-dediscine). Prešernova dela si lahko ogledate tudi na portalu Digitalne knjižnice Slovenije (www.dlib.si/sh/59468864).
Lahko se udeležite DNEVA ODPRTIH VRAT SLOVENSKE KULTURE.

Vabljeni k branju PESMI OD DOMA.
 
 
Klikni na to povezavo:
 
 

Pravljica O hudobnem zmaju Koronarju in kako so ga ljudje s skupnimi močmi premagali

 
 

Epidemija koronovirusa, kakršnih nismo vajeni, nam je popolnoma spremenila življenja. Pravljice nam lahko pomagajo, da lažje sprejmemo nove okoliščine, predvsem pa da verjamemo v srečne konce, kjer dobro vedno zmaga. Avtorici: Alice Čop in Klara Veselska.

 PRAVLJICO NAJDETE TUKAJ.

Dostopnost